14 Kasım 2009 Cumartesi

Honda Jazz Hakkında Yararlı Bilgiler 3


EKONOMİK SÜRÜŞ

Ekonomik sürüş, yakıt tüketimini ve sera etkisi gazlarını azaltmanın kolay bir yoludur. Modern Honda modellerinin motorlarında iç sürtünme çok düşüktür ve motorun düşük yakıt tüketerek rahatça çalışması sağlanır. Basit kuralları uygulayarak yakıt tüketiminizi %5-15 oranında düşürebilirsiniz.

Kalkış

Kırmızı ışıkta beklediğinizi ve yeşil ışığın yandığını düşünün. Hemen hızlanın ama gaz pedalına yarım yoldan fazla basmamaya dikkat edin, hızlanma fazlasıyla yakıt tüketir. En kısa süre içerisinde vites büyütün. Benzinli veya LPG'li bir araç kullanıyorsanız 3000 d/d, dizel ise 2000 d/d'den önce vites değiştirin. Birinci vitesten tek adımda üçe geçmek çok etkilidir. Modern Honda motorları yüksek motor yükü altında daha verimli çalışır.

Sabit hızda sürüş

Prensip en yüksek viteste sabit hızı olabildiğince uzun süre korumaktır. Gereksiz hızlanma ve frenlemeden kaçının. Olabildiğince ileriye bakıp trafik akışını öngörerek bunu sağlamak daha kolaydır. Otoyolda hız sabitleyicinin (cruise control) kullanılması rahat sürüşü kolaylaştırır.

Yumuşak bir şekilde yavaşlayın

Frenleri her kullandığınızda enerji harcarsınız, frenlerin ne kadar ısındığını düşünün. Olabildiğince uzun süre aracın hareket enerjisini kullanın. Kırmızı ışığa yaklaşırken hızı düşürmek için motor frenini kullanın. Honda'nızdaki motor sistemi, motor frenlemesi esnasında yakıt beslemesini keser. Bu şekilde frenlerdeki aşınma ve egzoz atıkları azalır; Siz ve yolcularınız için sürüş daha konforlu hale gelir. Fren pedalına az basmanın yolu gaz pedalına kontrollü basmaktan geçer ve size ciddi yakıt ekonomisi sağlar.

Kontrol listesi:

1. Çabuk hızlanın ve 3000 d/d'ye ulaşmadan vites büyütün (dizellerde 2000 d/d)

2. Mümkün olan en yüksek viteste, sabit hızla yol alın

3. Trafik akışını takip ve tahmin edin

4. Mümkün oldukça motor freni kullanın

5. Motoru rölanti devrinde çalıştırmaktan kaçının

6. Yokuş aşağı inerken gaz pedalını bırakın

7. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmayın

8. Lastik hava basınçlarının doğru seviyede olduğundan emin olun

9. Yağ ve filtreleri servis el kitabına uygun şekilde değiştirin


GÜVENLİ SÜRÜŞ

Güvenlik her şeydir

Önemli Güvenlik Uyarıları

Sağduyu hayat kurtarır

Bir sürücü olarak kendinizin, yolcularınızın ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için elinizden geleni yapmanız gerekir. Bunun anlamı, örneğin asla içkili olarak direksiyon başına geçmemek ve yolculuk ne kadar kısa olsa da tüm yolcularınızın emniyet kemeri taktığından emin olmaktır. Ve son olarak kesinlikle sınırlanmamış görüş çok önemlidir. Ön camı temiz tutun ve cam üzerinde lekeler bırakmaya başladığında silecek lastiklerini değiştirin. Kullanışlı sürüş ipuçları:

Duyularınızı kullanın

Çevrenize bakın, yolun ilerisini gözleyin ve olaylara önceden hazırlıklı olun. Arkanızı gözleyin ve hem iç dikiz aynasını hem de yan aynaları kullanın. Şerit değişikliğini bir kaç araç öncesinden planlayın ve zaman kazanın. Dikkatinizi Hiçbir zaman kaybetmeyin.

Telefonunuzu sadece güvenli olduğundan emin olduğunuzda kullanın.

Bir kazayı önlemenin en iyi yolu dikkatinizin dağılmasına izin vermemek ve her zaman dikkatinizi yola vermektir. Telefonla aramak veya cevaplamak için ortamın güvenli olmasını bekleyin. Arkada oturan çocuğunuzla ilgilenmeniz gerekiyorsa mutlaka güvenli bir yerde durarak ilgilenin. Asla seyir halinde arkaya dönerek ilgilenmeyin. Çocuğunuzla sürekli ilgilenmeniz gereken bir durum varsa otomobil kullanmayın.

Uyanık kalın

Yorgunsanız yola devam etmeyin. Sürüş, özellikle de otoyolda oldukça monotondur ve uykunuzun gelmesine veya otoyol hipnozuna yol açabilir. Konsantre olamıyorsanız, esnemeye başladıysanız, göz kapaklarınız ağırlaşıyor açık tutmakta zorlanıyorsanız veya genel olarak yorgun hissediyorsanız kenara çekip dinlenin.

Mesafenizi koruyun

Öndeki aracın yanından geçtiği bir nesneyi referans alın ve üç yüz on'dan (310) üç yüz onüç'e kadar (313) kadar sayın. Bu yaklaşık üç (3) saniyedir ve üç saniye kadar sayamadan aynı noktanın yanından geçerseniz öndeki araca çok yakınsınız demektir. Bu genel kural hava ve yol koşullarına göre değişir.

Aracı mevcut koşullara uygun şekilde sürün

Daha yavaş gitmek lastik tabanının yolla daha fazla temas etmesine ve yağmurda ya da karla karışık yağmurda yola daha iyi tutunmasını sağlar. Önünüzde ilerleyen araçların lastik izlerinden gitmeye çalışın. Aniden su üzerinde kaymaya başlarsanız frene basmayın veya aniden dönmeye çalışmayın, bu durum aracınızın savrulmasına neden olabilir. Araç yavaşlayıncaya ve yolu yeniden hissetmeye başlayıncaya kadar ayağınızı gazdan çekin.

Emniyet kemeri ile ilgili yapılması ve yapılmaması gerekenler

Kaza anında büyük kuvvetler açığa çıkar. Bu durum, kazaya karışan araçlara bakıldığında anlaşılabilir. Emniyet kemerleri her türlü çarpışmada – önden, arkadan, yandan çarpışmada ve devrilme anında – ölümleri önleyebilir ve ciddi yaralanmaları azaltabilir.

Üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri, insan vücudunun kaza anında açığa çıkan kuvvetlere en fazla dayanabilecek olan en kuvvetli kısımlarından geçecek şekilde tasarlanmıştır. Emniyet kemerleri insanların ileriye doğru savrulmasını veya araçtan dışarı fırlamasını önler. Emniyet kemerleri hayat kurtarır – bu kadar basit. Asla bir otomobilde emniyet kemerinizi bağlamadan yolculuk etmeyin.

Kaza anında en iyi şekilde korunmak için emniyet kemerini doğru kullanmak önemlidir - alt kısmı kalça kemiğini sıkıca sarmalı ve omuz kısmı göğsün ortasından geçmelidir, kemerde boşluk olmamalıdır.

Yaygın hatalı kullanım şekilleri

  • Kemerin alt kısmının kalça kemiği yerine karın bölgesinden geçirilmesi
  • Kemerin omuz kısmının kolun altından, arkadan veya diğer herhangi bir şekilde hatalı konumdan geçirilmesi
  • Kemerin alt veya omuz kısmında boşluk olması

Emniyet kemerlerinin doğru şekilde kullanılmaması ciddi ve hatta ölümcül yaralanmalara neden olabilir.

Çocuklar daha korumasızdır

Kaza anında, boyları ve anatomileri büyük ölçüde farklı olduğundan çocuklar daha korumasızdır. Boyunları daha narindir ve başları vücutlarına oranla daha büyük ve ağırdır. Çocuğunuzu korumak için her zaman onaylı bir çocuk koltuğu kullanın ve üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun.

Üç temel çocuk koltuğu tipi mevcuttur: bebek koltukları, çok işlevli koltuklar ve yükseltici minderler. Koltuğu çocuğun yaşına ve boyuna göre seçin. Uygun çocuk koltuğunu kullanmayı zamanından önce bırakmayın – bu yaygın bir sorundur ve bu ihmalin sonuçları kasa istatistiklerinde açıkça görülmektedir. Ayrıca çocuklar arkaya dönük koltukta daha güvendedir, bu nedenle dört yaşına kadar olan çocukların her zaman doğru koltukta ve arkaya dönük olarak yolculuk yapmasını yararlı olacaktır.

İpuçları ve tavsiyeler

  • Ön yolcu hava yastığı bulunan araçlarda asla ön yolcu koltuğuna çocuk koltuğu yerleştirilmemelidir. Bu çok önemli hayati bir uyarıdır.
  • Yolculuk ne kadar kısa olursa olsun asla çocukları kucağınızda oturtmayın veya hem kendinizi hem çocuğu aynı kemerle bağlamayın. Kaza anında ağırlığınız çocuğun ezilmesine neden olacaktır. Çocuk aynı zamanda araç içindeki malzemelere çarparak veya araçtan fırlayarak yaralanabilir.
  • Kaza anında kullanılmış bir çocuk koltuğunu bir daha kullanmayın.
  • Asla çocukların emniyet kemeri tokasını serbest bırakmasına veya kemerinin altından çıkmasına izin vermeyin.
  • Çocuklar için özel olarak üretilen yükseltme minderi yerine normal yastık kullanmayın. Bir kaza anında yerinden savrulabilir ve çocuk kemerin altından kayabilir.


Evcil dostlarınızla seyahat

Evcil hayvanlarınızı tatilde yanınıza almak genelde eğlencelidir. Ancak uzun bir yolculuğa çıkmadan önce hayvanınızın da konforunu ve sağlığını düşünmeniz gerekir. Belki de bir hayvan pansiyonuna veya güvenilir bir arkadaşınıza bırakmak daha iyi bir fikirdir. Ancak, yine de evcil hayvanınızı yanınıza almaya karar verirseniz aşağıdaki basit önlemlerle güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Hayvanınızın gereken şekilde sabitlendiğinden emin olun. Sabitlenmeyen hayvanlar ani frenlemede yaralanabileceği gibi hareketleriyle sürücünün dikkatini de dağıtabilir. Ayrıca küçük hayvanlar pedalların altına girerek kaza riski yaratabilir.

Kediler ve küçük köpekler iyi havalandırılan kafeslerde yolculuk etmelidir. Daha büyük hayvanlar için kayışlar, file veya bagaj kafesleri mevcuttur.

Hayvanın kafasını camdan sarkıtmasına izin vermeyin. Kir parçacıkları gözlerine ve burnuna zarar verebilir ve aşırı miktarda soğuk hava ciğerlerinde rahatsızlığa yol açabilir.

Asla hayvanınızı araçta bırakmayın. Aracın gölgede olması veya camların aralık olması yeterli değildir. Araç tahmin ettiğinizden çok daha kısa bir sürede ölüm tuzağına dönüşebilir.

Hayvanları da araba tutabileceğini unutmayın. Detaylı tavsiyeler için veterinerinize danışın.


ARACINIZIN YÜKLENMESİ

Yol için yükleme

Bir Honda Jazz tercih etmiş olduğunuza göre aracınızı yüklerken hem yaratıcı hem de yenilikçi olmanıza imkan tanıyan, fazlasıyla esnek yükleme çözümlerine sahip bir araç kullanıyorsunuz demektir. Ancak, ister eşyalarınızı aracın bagajına ister sihirli koltukları kullanarak aracın içine yükleyin eşyalarınızı doğru şekilde yüklemeniz ve sabitlemeniz çok önemlidir. Jazz'ınızın yükleme ve sabitleme aksesuarlarını kullanarak yükünüzü hem konforlu hem de güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz.

İpuçları ve tavsiyeler

Yük kapasitesi

Aracınızın yük taşıma kapasitesi, aracınız için izin verilen azami ek yük miktarıdır; yolcuların toplam ağırlığı, yüklerin ve araca takılmış olan aksesuarların toplam ağırlığıdır. Bu ağırlığın aşılması lastiklerin aşırı ısınmasına ve direksiyon hareketleri ile frenlemede zorlanmaya neden olur. Aracınızı yüklerken kullanıcı el kitabınızdaki veya aracınızın bilgi plakasındaki yük taşıma kapasitesine bakın.

Durma mesafesi

Fazlasıyla yüklü bir araçla yolculuk durumunda durma mesafesi uzar ve durmak ya da sollama yapmak için daha uzun mesafe gerekli olur. Ayrıca fazla ağırlığın motoru daha fazla zorladığını ve yakıt tüketimini artırdığını unutmayın. Yakıt ekonomisini azami düzeyde tutmak için bagajın ağırlığını veya araçta taşınan malzemelerin ağırlığını düşük tutmaya çalışın.

Lastik hava basıncı

Ek yük taşıyacağınız zaman lastik hava basınçlarını kontrol edin. Ağır yüklü bir aracı uzun mesafede, özellikle yüksek hızda kullanmak için lastik hava basınçlarını artırın. Lastik hava basıncı tabloları için kullanıcı el kitabınıza veya sürücü kapı eşiğindeki bilgi plakasına bakın.

Farlar

Aracınızda far yükseklik ayarı sistemi olduğunu unutmayın. Bagaj bölmesinde ağır yük taşırken farlarınızı hafifçe aşağıya doğru çevirin. Aksi halde aracın arka kısmının çökmesi far açısını yukarıya doğru kaldırarak karşıdan gelen araç sürücülerinin gözlerini kamaştırabilir.

İpuçları ve tavsiyeler

  • Bagajı yüklerken görüşünüzü kısıtlamadığınızdan emin olun.
  • Yükünüzü dengeli bir şekilde yayın ve ağır yükleri olabildiğince aşağıya, ortaya ve ileriye doğru yerleştirin.
  • En hafif olan eşyaları en üste koyun..
  • Uzun veya hacimli nesneleri taşırken koltuk sırtlıklarını yatırın.
  • Arka koltuk başlıklarının arkasına herhangi bir eşya yerleştirmeyin.

Yükünüzün güvenli olmasını ve yerinde kalmasını sağlayın

Bir güvenlik önlemi olarak araçtaki tüm serbest nesneleri sabitlemek önemlidir. Bir kaza anında veya sert frenlemede, aracın arkasında veya üzerinde bulunan sabitlenmemiş eşyalar ileriye doğru savrulur ve siz, yolcularınız ve diğer yol kullanıcıları için tehlike oluşturur.

Faydalı ipuçları

  • Küçük eşyaları torpido gözünde veya koltuğun altında saklayın. Daha büyük eşyalar bagaj bölmesine yerleştirilmeli veya bir kutu ya da yük filesi ile sabitlenmelidir. Kullanılmayan yükseltici çocuk minderlerini de sabitlemeyi unutmayın.
  • Ağır yükün öne doğru kayarak arka koltuk sırtlığına zarar vermemesi için bagaj bölmesindeki çengelleri kullanın.
  • Arka koltuklarda kimse oturmuyorsa emniyet kemerlerini bağlayarak arka koltuğu destekleyin.


UZUN YOLCULUKLAR

Uzun yolculuğun güzelliğini keşfedin

Otomobile atlayıp yeni yerler keşfetmek başlı başına bir maceradır. Aracınızla her yere gidebilirsiniz. Büyük şehirlerden, kasabalardan ve çiftliklerden geçebilir; dağları aşabilir veya deniz kıyısına inebilirsiniz. Ancak, yola çıkmadan önce yapacağınız birkaç ufak hazırlık harika bir tatil ile felaket arasındaki farkı yaratır. Bu bölümde çocuklarınızla yapacağınız yolculukları nasıl daha keyifli hale getirebileceğinizi, araba tutmasını nasıl önleyeceğinizi, neler yemeniz gerektiğini, ne zaman mola vermeniz ve yola çıkmadan önce neleri kontrol etmeniz gerektiğini bulabilirsiniz. İlk aşamada uzun mesafeli seyahatlerde bilmeniz gereken üç ipucu var:

Yola çıkmadan önce yolu öğrenin

Rotayı bilmek stresi azaltır ve sürücünün yönlerden çok yola konsantre olmasını sağlar. Kaybolan veya aklı karışan sürücüler tehlikeli durumlarda daha savunmasızdır.

Gerçekçi bir program belirleyin

Otoyolda yapabileceğiniz ortalama hızı fazla hesaplamak ve bilmediğiniz yerler arasındaki mesafeyi küçümsemek yaygın olarak yapılan bir hatadır. Sorunlar ve kazalar genellikle uzun yolculukların sonuna doğru, sürücüler kaybettikleri zamanı geri kazanmak için acele ederken ortaya çıkar.

Hava tahminlerini kontrol edin

Sis, kar veya şiddetli yağmur bekleniyorsa mutlaka programınızı yeniden belirleyin. Kötü koşullarda araç kullanmak iyi havada kullanmaktan çok daha zorlu ve yorucudur.

Uzun yolculuklara Hazırlanma

Biraz hazırlık sıkıntılı durumları önler ve hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar

Yola çıkmadan önce aracınızla biraz zaman geçirmek faydalı olabilir. Modern otomobiller uzun mesafeli yolculukları çıkarabilmek için normal bakıma ek olarak herhangi bir bakım gerektirmez ancak bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir:

Aracınızın düzenli bakımlarının yapılmış olup olmadığını servis el kitabından kontrol edin. Bakım zamanı yaklaşıyorsa aracınızı bir Honda Yetkili Servisine götürüp bakımını yola çıkmadan önce gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır.

Lastiklerde (yedek lastik dahil) aşırı veya dengesiz aşınma olup olmadığını, hava basınçlarını ve diş derinliklerini kontrol edin.

Silecek lastiklerinde aşınma veya ayrılma olup olmadığını kontrol edin. Gerekli ise değiştirin.

Tüm sıvı seviyelerini kontrol edin: Radyatör soğutma suyu, motor yağı, fren hidroliği, şanzıman yağı, cam yıkama suyu ve akü elektroliti.

Farları, arka lambaları, fren lambalarını ve sinyalleri kontrol edin; hepsinin doğru şekilde çalıştığından emin olun. Lambaları temiz tutmayı unutmayın.

Aracın anahtarını araçta unutmanız veya kaybetmeniz ihtimaline karşı yedek anahtarı yanınızda bulundurun.

Haritaları kullanacağınız sırayla düzenleyin.

Honda Yol Yardımı telefon numarasının aracınızda mevcut olduğundan emin olun.


Normalde yedek parça taşımanıza gerek yoktur ancak bir ilk yardım çantası, el feneri, yedek ampul, yedek sigorta ve biraz su bulundurmak her zaman faydalıdır. Ve tabi ki bir acil durumda cep telefonunuz en büyük yardımcınız olacaktır.


Yolculuk boyunca çocuklarınızın mutlu ve memnun olmasını sağlayın

Çocuklarla yolculuk yapmak çok eğlenceli olsa da çocukların uzun yolculuklarda rahatsız ve huzursuz olabilecekleri de bir gerçek. Ancak, biraz planlama ve eşyaların akıllıca paketlenmesi ile yolculuğun herkes için eğlenceli olmasını sağlayabilirsiniz.

Başarılı bir yolculuğun anahtarı yolculuk boyunca herkesi eğlendirmektir. Müzik dinlemekten veya kitap okumaktan sıkıldığınızda birlikte oyun oynamak iyi fikir olabilir. Aşağıda çocuklarınızın mutlu olmasını ve oyalanmasını sağlayacak birkaç ipucu bulabilirsiniz:

  • Taze meyve, kraker, meyve suyu ve benzeri yiyecekler bulundurun. Soğuk içecekleri muhafaza etmek için küçük bir soğutucu veya soğutma özelliği olan çanta kullanın
  • Aracın ses sisteminden masallar dinletin veya çocuklarınız için CD veya MP3 çalar taşıyın.
  • Boya kalemleri, kitaplar, oyuncaklar, aktivite setleri ve el oyunları bulundurun.
  • Bir DVD oynatıcı veya diz üstü bilgisayar ile aracınızı bir sinema salonuna dönüştürebilirsiniz. Ancak arka koltukta kitap okumak veya film izlemek bazı çocuklarda araba tutmasına neden olabilir.
  • Yanınızda abur cubur veya sürpriz oyuncaklar bulundurun – acil durumlarda ortaya çıkartmak üzere küçük ama yeni bir şey.
  • Güneşli havada aracın fazla ısınmaması için camlara gölgelikler yerleştirin. Uyuyan yolcular için yastık ve battaniye bulundurun.
  • Ortalığın dağıldığı bir yemeğin ardından bir paket kolonyalı mendil ve kağıt havlu faydalı olacaktır. Ve her zaman aracınızda bir ilk yardım seti bulundurun. Yara bantları, makas ve cımbız çok kullanışlı olabilir.
  • Konuşun! Son olarak saatlerce konuşabilirsiniz. Çocuklara bir şeyler sorup anlattıklarını gerçekten dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda küçük testler yapabilir ya da oyunlar oynayabilirsiniz.
  • Bir saat aralıkla mola verin. Mola verdiğinizde bir top veya frizbi ile çocukların enerjilerini tüketmelerini ve vücutlarını hareket ettirmelerini sağlayın.
Dinlenmeye zaman ayırın

İsveç Otoyol İdaresine göre kazaların yüzde 20-30'una yorgun sürücüler neden olmaktadır. Simülatörlerde gerçekleştirilen testler sabah 5'te bir sürücünün sürüş becerisinin kanında 0.8 promil alkol bulunan bir sürücü ile aynı olduğunu göstermektedir. Ancak otomobil yolculuğunun en güzel yanlarından biri kenara çekip araçtan inebilmektir. Bacaklarınızı rahatlatın. Mümkünse yolculuğun kalan kısmında aracı kullanması için bir yolcunuza devredin. Ayrıca uyku hali ile yorgunluğun en iyi çözümünün kısa süre de olsa uyumak olduğunu unutmayın.

Faydalı ipuçları

  • En az iki saatte bir mola verin. Uzun mesafede araç kullanmaya alışkın olmayanlar daha sık mola vermelidir.
  • Normalde uykuda olduğunuz saatlerde – özellikle geceleri – uykuya dalma ihtimali daha fazladır. Gece yolculuk etmek zorundaysanız sessizliğin veya hafif müzik dinlemenin kanınızdaki adrenalin oranını azaltacağını ve uykunuzu getireceğini unutmayın. Konuşmaya devam edin veya radyoda ya da CD çalarda daha hızlı bir şeyler bulun.
  • Pek çok insan yemek yedikten sonra daha uykulu hisseder. Ağır yemekten kaçınarak veya yola çıkmadan biraz uyuyarak bu olasılığı ortadan kaldırın.
  • Yorgun veya uykulu hissettiğinizde mutlaka mola verin ancak aracı park etmek için güvenli bir yer seçin. İyi aydınlatılmış ve yoğun benzin istasyonları kısa bir mola vermek için güvenli yerlerdir.
  • Mola verdiğinizde gerinerek ve vücudunuzu hareket ettirerek uyandığınızdan ve vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandırdığınızdan emin olun. Gövdenizi yanlara doğru çevirin ve kollarınızı savurun; çenenizi göğsünüze doğru çekin ve başınızı hafifçe aşağıya doğru bastırın; omuzlarınızı kaldırıp indirerek rahatlatın.

Son olarak, aracınızda hız sabitleyici varsa, yakıt tasarrufu sağlamak ve sürüşü kolaylaştırmak için uzun yolculuklarda bu sistemi kullanın. Sürekli hızlanma ve yavaşlama hem yorucudur hem de yakıt tüketimini artırır. Ancak, hız sabitleyicinin uzun süre kullanılması da dikkatinizin dağılmasına veya uykunuzun gelmesine neden olabilir.


Otomobil tutması dururumunda ve önlenmesi için yapılması gerekenler

Beyin karışık mesajlar aldığında araba tutması ortaya çıkar. Gözler vücudun konumu ile ilgili farklı bilgi aktarırken iç kulaktaki denge mekanizmaları farklı bilgi verir. Mideniz bulanıyorsa kaybettiğiniz sıvıyı sık sık soğuk su yudumlayarak telafi edin ve ağzınızdan yavaş ve derin nefes alın.

Faydalı ipuçları

  • Mümkünse aracı siz sürün. Hareket halindeki araçların yolcuları, sürücülere kıyasla araba tutmasından daha fazla etkilenir.
  • Yolcuysanız, yolu rahatlıkla görebileceğiniz şekilde ön koltukta oturun. Kucağınıza doğru bakmaktan veya harita ya da kitap gibi yakındaki nesnelere odaklanmaktan kaçının. Bunun yerine manzarayı izleyin ve gözlerinizin, iç kulak tarafından algılanan hareketi algılamasını sağlayın.
  • Aracın yeterince havalandırıldığından emin olun. Yolculuk boyunca düzenli olarak mola verin.
  • Az miktarlarda ve sık yemek yiyin. Yola çıkmadan önce ağır yemekten ve alkol almaktan kaçının.
  • Başınızı sabit tutun. Başınızın hareket etmesi belirtilerin artmasına neden olur.
  • Sürücü, yumuşak bir sürüş ile araba tutmasından şikayetçi yolcular için yolculuğu kolaylaştırabilir. Virajları yumuşak bir şekilde alın ve tekrar tekrar ani frenleme ve hızlanmadan kaçının.
  • Eczaneden alınabilecek araba tutmasına karşı ilaçlar veya bilek bantları kullanın. Kullanım talimatları doğrultusunda ilaçlar yolculuktan önce alınarak vücuda etki etmesi sağlanmalıdır.

Eski ve Yeni Honda Jazz hakkında bir çok bilgi ve merak ettiklerinizin cevaplarını bulabilmek için Honda Jazz Organizasyonu forumunu ziyaret edebilirsiniz.


Foruma Ulaşmak İçin [Tıklayın]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder